Casdeiro (a partir de cliparts de Firkin & Lolonene)

El camí de la simplicitat: diners

/
Share

(Traduït per Argelaguer en Transició del text The Simpler Way Report. A practical action plan for living more on less (El camí de la simplicitat: Un pràctic pla d’acció per viure més amb menys, 2012). Publicat anteriorment en el blog de Argelaguer en Transició.)

La pràctica de la simplicitat és molt més que ser frugal amb els diners i consumir menys també és un estat mental. No obstant això, en una economia de mercat, gastar sàviament juga un paper central.

Vota amb els teus diners

Sovint es diu que la forma en què gastem els nostres diners és la forma com aprovem el que hi ha al món. Aquesta és una visió extremadament important. La compra d’alguna cosa envia un missatge al mercat, afirmant el producte, el seu impacte ecològic, el seu procés de fabricació, etc. Els diners són poder, i amb aquest poder ve la responsabilitat. Si gastem els nostres diners de manera diferent, podem canviar el món. Sigues conscient de com gastes els teus diners.

Compra local, organic, de comerç just, verd, etc.

Amb els teus diners pots donar recolçament a les empreses que el mereixen comprant els seus productes o no donar recolçament a les empreses que no el mereixen no comprant els seus productes. La despesa ètica és de vegades més cara el que pot ser un repte. No obstant això, és important fer tot el possible. Aneu amb compte, amb el rentat verd, i recorda que “el consumisme verd és també consumisme”.

Coneix les teves finances amb detall

És extremadament important tenir una molt clara comprensió dels teus ingressos i despeses. Es necessita temps per guanyar diners, per la qual cosa no els llencis. Llegeix La Borsa o la Vida, per Joe Domínguez i Vicki Robin.

L’experiment dels 30 dies

Durant un mes anota totes les teves despeses. Al final del mes, categoritzar les teves despeses en lloguer / hipoteca, aliments, electricitat, vins, cafès, esmorzars, etc, llavors multiplica aquestes categories per dotze per obtenir una idea aproximada del cost anual de cadascuna de les categories. Veuràs que les coses petites sumen importants quantitats al cap d’un any. Això vol dir que petits canvis en els hàbits de consum poden produir un estalvi significatiu.

Pressupost

Fixa’t objectius financers. Començar per intentar estalviar una petita quantitat cada setmana. Aquest és un exercici important en l’auto – disciplina. Gaudeix del desafiament.

Viu per sota de les teves possibilitats

Proporciona una sensació de seguretat viure amb menys del que es guanya. També demostra que no ets un consumidor insaciable. Allibera’t.

Estalvia si tens més ingressos

La majoria de la gent quan té un augment salarial es plantegen immediatament augmentar el seu nivell de vida material i comencen a gastar més. Però hi ha una alternativa. Quan tinguis un augment, considera immediatament posar aquest extra en un compte d’estalvis. Una vegada més, això demostra que els teus desitjos no són infinits.

Compte amb les targetes de crèdit

Els bancs estan generalment molt disposats a oferir diners a crèdit, ja que és la seva manera que tenen de tenir guanys. Compte amb els deutes. La regla útil és: “Si no tinc els diners, no ho compro.”

Repensa les teves despeses

Revisa si estàs gastant els teus diners sàviament. Tots assumim que som malgastadors racionals, però potser podríem ser capaços de redirigir les nostres despeses de manera que compleixin millor els nostres objectius de vida i, si gastes menys o amb més cura, probablement hauràs de treballar menys.

Casdeiro (a partir de cliparts de Firkin & Lolonene)
Casdeiro (a partir de cliparts de Firkin & Lolonene)
Click to rate this post!
[Total: 1 Average: 4]
Share

Deixa un comentari

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Artículo anterior

El projecte Europeu MEDEAS: modelitzant la transició energètica a Europa

Siguiente artículo

Model ETP: s’acaba l’energia del petroli disponible (molt aviat)

Lo último de Blog

Espiritualitats davant el col·lapse

[Gil-Manuel Hernàndez i Martí] Espiritualitats vivificants que conflueixen amb alternatives epistemològiques, místiques contrahegemòniques i cosmovisions emancipadores.